2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

26 december 2006

Afsluiting/welkom

myspace codes


Voor wie al een tijdje deze blog bezoekt, dit berichtje wordt waarschijnlijk voorlopig het laatste nieuwe bericht. We denken nog heel veel aan Jemen terug, maar nieuwe berichtgevingen over de vakantie zijn er niet echt meer te verzinnen en het vat "grappige internet links die iets met Jemen/onze vakantie te maken hebben" begint wat uitgeput te raken. Voor wie nieuw is: welkom! Op deze blog hebben we een aardige hoeveelheid materiaal verzameld m.b.t. onze reis naar Jemen afgelopen oktober (2006). In de kolom rechts staan enkele handige links om je wegwijs te maken door deze blog - rechtstreekse links naar onze reisverslag-mails bijvoorbeeld, of een selectie van onze foto's van dit schitterende land. En via deze link kom je terecht bij het wie-wat-waarom van onze reis, achtergrondinformatie over Jemen en haar geschiedenis, de zin/onzin van gijzelingen en nog heel veel meer.

Mocht je zelf van plan zijn dit land te bezoeken - doen!!! Kies wel zorgvuldig je reisorganisatie/route: los van onze eigen tegenvallende ervaringen met Djoser (organisatie en reisbegeleider nogal matig), zijn er best grote verschillen tussen de routes van de diverse organisaties. Djoser propte in onze reis wel erg veel plaatsen en lange reis-afstanden in een (te) kort programma; Koning Aap had in 2006 daarentegen een langere reis die ongeveer hetzelfde aandeed in een rustiger tempo (geen idee of die nu ook nog bestaat, nu ze voor meer comfort-reizen kiezen en daarmee op een andere doelgroep mikken); en Rosetta heeft traditiegetrouw een 19-daagse reis die helaas wel het prachtige Shihara overslaat, maar absoluut beter uitgekiend is en het mooie-maar-niet-overweldigende Zuid Jemen eerst bezoekt voordat je naar het imponerende-adembenemende Noord Jemen gaat.

En dan gaan wij verder nadenken over onze volgende vakantiebestemming... Het gaat onmogelijk worden Jemen te overtreffen - waar vind je elders zulke adembenemende bergdorpen, écht prachtige landschappen en vergezichten en ook nog eens zulke gastvrije, hartelijke, verwelkomende mensen?? Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd (2008?) naar Jemen terug om met name Sana'a en de bergdorpen in Noord Jemen nogmaals te bezoeken. Insha'Allah!

Labels: