2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

27 oktober 2006

Groetjes uit het land van duizend sprookjes!!

mail van dinsdag 10 oktober uit Sana'a:

Lieve iedereen,

het voelt ontzettend raar om hier achter een pc te zitten en jullie te mailen. We zijn nu namelijk beland in het sprookje van 1001 nacht en het is allemaal zo ongelooflijk mooi en vriendelijk en mooi en vriendelijk en zo mooi en echt vriendelijk....!!!

De mensen hier zijn ontzettend fotogeniek en iedereen heet ons welkom. De reisgidsen vertellen je dat je mannen niet in hun ogen aan mag kijken en dat vrouwen je zullen vermijden. Echter, onze ervaring zijn heel anders. Iedereen lijkt zo trots te zijn dat wij naar hun land willen komen - ze stellen de vragen die je op zich in zoveel andere landen ook tegenkomt (what's your name, where you from?) maar het voelt hier zo oprecht. Ze spreken meer engels dan we hadden verwacht en verder willen ze vooral ook moeite doen om ons te verstaan en zich verstaanbaar te maken. Zo kwamen we een uurtje geleden bijv. een ontzettend lief, charmant oud opaatje tegen dat helemaal weg was van Marjan en geen woord Engels sprak, maar wel duidelijk maakte wat goede en slechte kwaliteit qat is, wat voor effect het op je heeft enz. Even later kwam hij terug met zijn 2 volwassen zonen die hij trots aan Marjan liet zien. Ze twijfelt nog welke van de twee het gaat worden, ze zagen er beiden erg aantrekkelijk uit!!

Verder hebben we alle kindertjes in Sanaa gesproken, stickertjes uitgedeeld, gezwaaid, nog eens gezwaaid en handkusjes uitgedeeld. Iedereen staat op de foto en zelfs vrouwen die van top tot teen in het zwart gehuld zijn, stappen op ons af om ons welkom te heten en willen zelfs op de foto. Zo ontzettend hartverwarmend om mee te maken, echt heel leuk!!

De groep daarentegen is nog even wennen. Maar goed, we vermaken ons wel met ons viertjes. Vandaag hoorden we dat er 4 mensen in een jeep kunnen, dus ons reisgezelschap tijdens de reisdagen is in ieder geval super, ha ha. Wij hoeven ons namelijk niet op te splitsen als we het niet zelf willen (en we denken niet dat we dat willen).

Het eten tot nu toe is super, vanmiddag werd er in ons hotel een lunch geserveerd omdat het niet overdag buiten kan (vanwege de ramadan). We kregen zelfs (lekker) alcohol vrij bier erbij!! Verder hebben we erg gelachen om onze pogingen om in kleine steegjes achteraf een muesli reep naar binnen te werken of zoute drop, want dat kunnen we nu echt niet maken om dat pontificaal op straat te doen. M, M & S zijn de enige drie rokers in de groep en kunnen dat ook niet op straat doen.

Morgen gaan we naar Shihara (onze reisroute is iets aangepast zodat we aan het einde nog een volle dag Sanaa over houden; alle dagen schuiven dus eentje naar voren). We hebben trouwens besloten om deze keer geen ansichtkaarten te sturen omdat ze gewoon niet over schijnen te komen. Maar we komen vast nog heel veel internet cafeetjes tegen. Moet je wel tot 's avonds laat wachten, want overdag is alles gesloten vanwege de ramadan. Zo was het afgelopen nacht om 4 uur 's ochtends drukker en lawaaieriger dan vanochtend om 10 uur.

Wij gaan dus nu verder genieten van het straatleven dat weer op gang is gekomen en van het sprookje dat Jemen heet. Marjan is nu voorzien, nu de rest van ons nog :-))))))

Heeeeeeeeel veel groetjes,
Marjan, Marina, Manon & Sas

Klik hier om naar onze 2e vakantiemail te gaan

Labels: ,