2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

11 december 2006

laatste nieuws en zo

We hadden hier graag wat leuk nieuws over Jemen verteld, zoals dat ze een medaille hebben gewonnen bij de 15e Asian Games die nu in Doha (Qatar) gehouden worden. Maar helaas, tot nu heeft zelf Jemen's grootste Taekwondo specialist nog geen plakaat voor zijn land behaald en met tafeltennis zijn ze letterlijk van tafel geveegd door de Chinezen in de voorrondes nog voordat de Spelen officieel begonnen.

Een paar weken terug heeft Jemen wel $4,73 miljard aan extra donorgelden toegezegd gekregen van zowel Westerse als Arabische landen voor de komende jaren. Het bleek dat met name het Westen minder geld aan Jemen geeft dan vele Afrikaanse landen, terwijl het land qua ontwikkeling vergelijkbaar is. Op deze pagina beelden van de persconferentie, waarbij president Saleh om 4 min 6 "shukran" (dankjewel) zegt. Kun je ook doen alsof je Arabisch verstaat! ;-)

Verder ook nog leuk om te melden dat de Duitse Ambassade afgelopen maand het 10e Europese Film Festival in Sana'a heeft georganiseerd, met films uit de verschillende Europese landen die ambassades en consulaten in Jemen hebben. Toegang tot alles films was gratis en de Nederlandse inzending was... Shouf Shouf Habibi!


Genoeg 'echt' nieuws... hier nog een muziekclip van een nummer dat Rasheed veel draaide in de auto. Nancy Ajram (spreek uit: Agram) is een Libanese zangeres die een paar jaar terug een talentenwedstrijd op tv won. Ze is immens populair, mogelijk zowel vanwege haar topless foto's als haar liefdadigheidsconcerten voor Libanese en Palestijnse kindertjes. Afgelopen maand heeft ze nog opgetreden in zowel Parijs als Berlijn. Bovenstaande clip bevat de Engelse vertaling van dit zeer gevoelige nummer... Zo af en toe is het niet onaardig, een heel cassettebandje vol Nancy was ons steeds iets te veel!

Labels:

1 Comments:

At 11:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hee gezellig muziek!!

Onze buurvrouw is ook mega fan van Nancy Ajram!!

Dus als jullie nog willen genieten van Arabische sferen dan zijn jullie van harte welkom!!
Euh wel in de zomer,
want dan heeft ze de deuren en ramen open staan ;-)


Groetjes,
Ewa&Jos

 

Een reactie posten

<< Home