2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

03 augustus 2006

Jemen???

Oké... volgens mij proberen we nu vanaf 2002 al naar Jemen te reizen en nog steeds krijgen we bijna elke keer weer de vraag, "waarom wil je daar nou naartoe???". Om vervolgens te merken dat het enige beeld dat men van Jemen heeft is dat het streng Islamitisch zou zijn, vast een connectie met terreur heeft en in ieder geval eng is. Onbekend maakt onbemind?

Dus dit is waarom wij naar Jemen willen gaan:
* omdat bijna elke stad van enige betekenis op de Unesco werelderfgoed lijst staat vanwege de schitterende bouwstijlen
* omdat een reis naar Jemen omschreven wordt als een reis door een groot openlucht museum
* omdat het niet voor niets Arabia Felix heet, het Gelukkige Arabië, en er een ongekende gastvrijheid heerst (volgens iedereen die er geweest is)
* omdat het naast prachtige architectuur ook enorm imposante natuur kent, variërend van immens hoge bergen en groene valleien tot ruige woestijn
* omdat de Koningin van Sheba juist hier haar rijk vestigde en zij was wijzer dan Koning Salomon (volgens de Bijbel) dus wie zijn wij om haar smaak te betwisten?
* omdat het een van de belangrijkste schakels was van de oude wierrookroute tussen het Verre Oosten en Afrika/Europa
* omdat het een rijke verscheidenheid aan mensen kent van Arabische, Aziatische of Afrikaanse afkomst, nomadenvolkeren enz.
* en omdat de inwoners overwegend 'streng' praktiserend Islamitisch zijn, maar ze niet verwachten dat Westerse vrouwen gesluierd hoeven te lopen (in tegenstelling tot bijv. Iran of Saudi Arabië)

En er zijn nog zoveel meer redenen, maar de belangrijkste is misschien wel dat we de afgelopen jaren enorm veel over het land en haar geschiedenis hebben gelezen en onafgebroken gefascineerd blijven. Om straks al dat moois/imposants met eigen ogen te beschouwen.... wow!!

Woestijnlandschap rondom het plaatsje Marib


Oase/vallei van de Wadi Doan (een Wadi is een vruchtbare vallei)

Onderste 2 foto's met dank aan Google Earth

Labels: