2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

28 oktober 2006

Foto selectie Marjan

Het is natuurlijk niet te doen om een selectie te moeten maken uit 400 prachtige foto's van een super vakantie in het meest fotogenieke land ter wereld. Hierbij een minieme selectie van foto's genomen door Marjan:

Marjan haar aanstaande schoonvader! Deze charmante gentleman kwamen we tegen op de qatmarkt van Sanaa, vertelde ons honderduit over qat (hij in het Arabisch, wij in het Nederlands maar we verstonden elkaar perfect), verdween toen even en kwam terug met zijn twee nog ongehuwde zoons. Jemeniet zoekt vrouw - op wie zal de keuze vallen? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Zonsondergang boven het hoge, ruige, prachtige en haast onbereikbare bergdorpje Shihara. De mannen haasten zich naar de moskee.

Jongen haast zich naar de moskee met lekker eten aan het einde van het vasten. Elke dag tijdens de Ramadan snellen mannen tegen zonsondergang naar de moskee voor het gebed en om daarna gezamenlijk met elkaar het vasten te breken.

Wahfa en haar buurjongetje Ibrahim en broertje Jamil. Wahfa kwamen we tegen tijdens ons rustdagje in het bergdorpje Menakha. Ze passeerde ons op haar ezeltje om met haar broertje en zussen bij de put water te halen voor het gezin. Eerst was ze erg verlegen, later wilde ze toch op de foto en ze was gewoon zo lief dat we haar alle vier wilden adopteren. Haar naam deed ze eer aan, want zo schattig als ze was, als ze haar waffel open trok klonk ze als een mini viswijfje in spé!

3 Van onze chauffeurs tijdens een qatsessie in de mafraj (gemeenschappelijke ruimte) van de funduq van Menakha. Hassan (links) kauwt geen qat, Rasheed en Mokbel hebben al aardig wat blaadjes in hun wangen gepropt...

... maar het haalt het nog niet bij de qatwangen van sommige van deze mannen. De man helemaal links en nummer 3 van links hadden eerder die avond een prachtige dolkendans uitgevoerd en zagen er niet onaardig uit. Maar nadat je ze hebt zien peuzelen aan een bos ficusbladeren die ze in hun wangen proppen, gaat toch veel van de charme verloren. Het ziet er gewoon echt niet uit, volwassen mannen die plantenblaadjes eten.

Gewoon een foto om te laten zien dat wij ook op vakantie waren. Genomen ergens in Ibb, wachtend tot we de auto in konden omdat Rasheed nog wat slaapachterstand aan het inhalen was. :-)

Amin (chauffeur) dansend op zijn of onze muziek bij de jeep. Kon hij zich ook even uitleven. In zijn auto werd namelijk geen muziek gedraaid of alleen heel zacht, want hij had "old people" in zijn jeep.

Prachtig moment in de woestijn - Amin leert Hassan een traditionele jemenitische dans.

De sprookjesstad Sanaa. Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe prachtig mooi deze stad is.

Labels: ,