2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

28 september 2006

Hotels en funduqs

Vandaag kregen we van Djoser een lijstje met de hotels en funduqs waar we zullen overnachten. Een funduq is een soort 'herberg' met gemeenschappelijke slaapzalen (uiteraard wel gescheiden m/v - 't is Jemen tenslotte), waar je op dunne matrasjes op de grond slaapt.

We hebben uitgebreid geGoogled maar 'gek' genoeg hebben deze hotels geen eigen websites. Hieronder wat we wél hebben kunnen vinden - de foto is een collage van afbeeldingen van de Djoser reisbeschrijving (geen idee dus welk hotel welke is, behalve dat die met de 'prachtige' kermisverlichting ons hotel in Sana'a is).

Sana'a - Sam City Hotel
Dit hotel maakt onderdeel uit van de Al-Mamoon groep, de agent die onze reis in Jemen ter plaatse regelt. Het schijnt dicht bij de oude stad te liggen en heeft 72 kamers. O, en het was ooit een heel luxe hotel totdat het eind jaren '80 gesloten werd omdat ze betrapt werden op het - foei! - serveren van alcohol. Als dat biertje er niet in zit, is dat jammer, maar we willen wel de kermislampjes aan de buitenkant!!

Shihara - Funduq Khaled
In de Elmar reisgids staat dat er in Shihara maar 2 funduqs zijn. Na een kort, negatief verhaaltje over de andere funduq volgt een beschrijving van Khaled: 'Hier is de prijs-kwaliteitverhouding nog slechter.' En alleen in funduq Shihara (die andere dus) kun je redelijk eten. We verblijven er gelukkig maar 1 nachtje!

Hajja - Ghamdan Hotel
'Gelegen op een heuvel die over de stad uitkijkt. Kamers naar Europese maatstaven met telefoon, tv, koelkast en badkamer. Restaurant met schitterend uitzicht, tuin, wasserij service.'

Kawkaban - Funduq
'Centraal gelegen, traditionele bouwstijl, restaurant ligt in een hofje met uitzicht op het dal. Erg pittoresk.'

Menakha - Funduq al Tawfiq
Alweer uit de Elmar: 'In 1992 gebouwd. Ligt bij de ingang van het dorp net voor de benzinepomp aan de linkerkant van de weg. De service is prima, het eten goed. Er is een douche en een badkamer. Ze hebben 7 kamers.'

Taiz - Yemen Tourist hotel
'Our Location nearby the old city. It has fiftyone rooms with bath. The rooms are well equipped with private satellite channels, telephone , and colour television, air condition, refrigerator, restaurant.' Goh, wat wordt dat afzien met al deze hotels deze vakantie... not.

Aden - City Center Hotel
We gokken op een sfeerloos Oostblok hotel met als enige pluspunt de ligging, want het is op geen enkele website te vinden. U hoort nog van ons of het de moeite van een midweekje Aden waard is!

Ataq - Hotel Dubai
Nog een verrassing!
Mukalla - Bin Hilabi Tourism Complex
'Gelegen aan de kust van de Arabische zee. 10 Chalets die om te toveren zijn tot 31 kamers. TV, koelkast, laundry service, tuin, vergaderzaal.'

Sif - Riboun
Ongetwijfeld zo'n schitterend mooi hotel dat je bij binnenkomst moet beloven er niets over op internet te publiceren zodat het z'n unieke charme behoudt.

Seiyun - BMC
'Located 10 minutes from Sayun city center, consists of 40 rooms, what you want to eat is served in our restaurant, we are concerned with your health so you can find the swimming pool to practice your sport, each room has bathroom, phone, refrigerator, air-condition, TV channels.' Laat dat Seiyun maar zitten, wij verblijven in het zwembad - zijn we dan ook wel aan toe aan het eind van de vakantie!!

Labels: