2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

27 oktober 2006

Wij blijven in Jemen - kom ons maar opzoeken!!

mail 26 oktober, Sana'a

Lieve allemaal,

het schijnt dat we over een uurtje of 5 richting het vliegveld vertrekken maar wij denken er ernstig over na om ons door onze chauffeurs te laten ontvoeren. Dit is een veels te mooi, vriendelijk, leuk, ontspannen, bijzonder land om te verlaten.

Het heeft even wat langer geduurd voor we weer wat van ons konden laten horen. We hebben tussentijds een keer geprobeerd te mailen, maar na 20 minuten waren we nog niet verder gekomen dan het inlog scherm van hotmail. Dat schoot dus niet op.

En jeetje, wat is er enorm veel gebeurd sinds we aan de ficus hebben geknabbeld! Ons hele reisschema is omgegooid omdat de weg tussen Aden en Ataq als onveilig werd bestempeld. In plaats daarvan hebben we het hele land andersom doorkruist (alsof je vanuit Amsterdam via Kopenhagen naar Zuid Spanje reist, zeg maar, en dan in bloedverzengende hitte) - en weer terug. Ach ja, we hebben ontzettend leuke chauffers gehad, dus terwijl de rest van de groep voor de zoveelste fotostop uit de jeep stapte, zijn wij gaan dansen, Arabische liedjes zingen, honkballen met losliggend afval, voetballen met kinderen en kaarten natuurlijk.

Gisteren een prachtige rit door de woestijn meegemaakt. Onze chauffer, Rasheed, stond even zijn jeep af zodat eerst Marina en vervolgens Sas een flinke rit over het zand konden maken. Kon hij ondertussen nog wat ficus blaadjes naar binnen werken. Marina zorgde ervoor dat we misselijk werden van alle rondjes die ze reed en Sas heeft Marjan en Manon een plat hoofd bezorgd toen we een heeeeeel klein beetje te snel over een kuil reden. Ha ha ha wat hebben we een lol!!!!!!

En verder hebben we zo ongelooflijk veel meegemaakt: geslapen op het dak van een herberg onder de sterrenhemel, gezwommen met vliegende vleermuizen, het einde van de Ramadan gevierd en jemig, nog zo veel meer. Als afsluiting zijn we gisteren met Josien (een van onze reisgenoten) en de chauffeurs uit eten gegaan in een erg leuk restaurantje. We zullen ze erg missen!

Vooruit, we sluiten nu maar dit mailtje en gaan nog even genieten van onze laatste uurtjes in de sprookjesstad Sana'a.

Tot morgen (voor wie ons op Schiphol op komt halen) of tot binnenkort!
Ma'a Salama!

Sas, Marina, Marjan & Manon

Labels: ,