2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

01 november 2006

Foto's Marcel

En hier nog een paar erg leuke foto's genomen door onze reisgenoot Marcel.


Amin begrijpt nog niet helemaal hoe dat dansen-Westerse-stijl gaat, maar heeft een hoop lol. Was dit weer eens een moment dat Hisham Abbas uit de speakers schalde? :-) Volgens mij staat de rest van de groep op de achtergrond een foto te nemen van een totaal zwart gesluierde vrouw met een punthoed van stro (typische klederdracht van deze streek). Ze hadden haar zo ongeveer ge-cornerd zodat ze niet anders kon dan toelaten dat ze gefotografeerd werd. Wij hadden iets andere opvattingen dan veel van onze reisgenoten over de ethiek van fotograferen, zeg maar.


Dat er bedelaars in Jemen zijn, is niet zo heel erg verwonderlijk. Deze dames pakten het best leuk en ondernemend aan door ons te wijzen op het feit dat het Ramadan was en men dus juist in deze maand 'verplicht' is geld te geven.


De Jemenitische versie van het standbeeld van de kleine zeemeermin.


De aller-aller-allerlekkerste maaltijd van de hele vakantie! Marcel (rechts voor) had het restaurantje 's middags al gevonden (in het dorpje Menakha) en de kok heeft waarschijnlijk extra zijn best gedaan. Uiteindelijk was het 'gewoon' weer eens kip met rijst, groenten en brood, maar dan ook echt heel erg goed klaargemaakt.


Met Marcel, Josien en Ineke in de pick-up op weg naar Shihara. Onze jeeps hadden ons onder in de vallei gebracht. Daar moesten we onze grote bagage achterlaten en konden we alleen onze spullen voor de overnachting meenemen. Vervolgens moesten we achterin de laadbak van de pick-up gaan staan en was het iets van een uurtje steil omhoog rijden over een onverharde weg. Laten we het erop houden dat we vooral veel gelachen hebben om het zo iets minder spannend voor onszelf te maken... maar een onvergetelijk avontuur was het zeker!

Labels: ,