2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

31 oktober 2006

Foto's Marina

Nou, nu hebben we toch wel een aardige selectie van onze ca. 1500 foto's, niet waar? De rest kunnen jullie op afspraak bij ons komen kijken (vergeet niet je slaapspullen mee te nemen en wat dagen vrij te regelen want het wordt een lange zit ;-) )


Alle kinderen in Jemen waren ongelooflijk schattig, maar aan kindertjes als deze kon je zien hoe arm het land nog is. Pluizig haar, vliegjes, vaak ook vlekkerige gezichten als gevolg van vitaminetekort - en er waren helaas veel van dit soort kindertjes.

Voor onze 'bescherming' reed op het traject Sana'a - Shihara en in de omgeving van Marib (woestijn) een militair escorte mee. Deze jochies van 16 jaar met hun kalashnikovs en mitrailleur waren echter eerder een lachwekkend gezicht dan dat ze ons een gevoel van veiligheid gaven. Lieve jongens hoor, daar niet van, maar of ze echt actie hadden ondernomen in geval van nood...?
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste henna hand? We laten het aan jullie over om te raden welke hand van wie is (hand nr. 5 is van reisgenote Josien). Onze handen werden overigens beschilderd door 2 zussen van een jongen die in de funduq van Menakha 'werkte'. Zijn ene zus was 20, op haar 14e getrouwd en had inmiddels 6 (zeer schattige) kinderen. Haar eigen handen zagen er nog heel 'jong' uit, maar haar gezicht was al aardig 'geleefd'.


Gewoon omdat een vrouw in het zwart gesluierd is, wil nog niet zeggen dat ze niet ontzettend hartelijk en verwelkomend is en ook niet dat ze niet op de foto zou willen. Sterker nog, deze foto is alleen genomen omdat de twee dames op ons afstapten met dit verzoek. Weer wat vooroordelen die lekker niet kloppen!


Het suikerfeest duurt 4 dagen en gedurende al die dagen zagen we prachtig uitgedoste kinderen op straat lopen. Echt een feest om te zien.


Ons Abbey Road moment midden in de woestijn. De Beatles kunnen trots op ons zijn!


Een erg leuke familie in Sana'a. De vrouw naast Marina wist eerst niet of ze wel op de foto wilde, maar haar zoon moedigde het aan en stiekem vond ze het eigenlijk ook wel erg leuk.


Komen we aan bij het hotel in Seyun, was het zwembad nog leeg! Gelukkig hebben ze meteen de kraan voor ons opengedraaid - 't is wel erg decadent midden in de woestijn, maar na een rit van 12 uur de dag ervoor was het heerlijk om het een dagje rustiger aan te kunnen doen en even bij te tanken. Het was tenslotte ook nog vakantie. :-) 's Avonds vlogen er grote vleermuizen over het zwembad - zag er erg mooi uit!


Ach ja, beetje toeristisch moment in de woestijn op de rit terug van Sif naar Sana'a. We kregen een kopje thee aangeboden en het was een hele klus om dat op te drinken met zo'n doek voor je mond. Je krijgt het ook erg benauwd met zo'n lap voor je gezicht - lekker synthetisch materiaal, dat heeft vast geen vrouw bedacht!

Labels: ,