2006: Magical Mystery Tour

De Fab Four reist naar Jemen

29 oktober 2006

Foto selectie Sas

Sana'a by night. Deze sprookjesstad kreeg 's avonds een extra mooie aanblik door de schitterende verlichting. Alhoewel er in de oude stad 's avonds weinig te beleven viel, was het zeker de moeite waard om lekker te struinen door de idyllische steegjes.

Een aanblik van een rivierbedding die dwars door Sana'a loopt. Bij gebrek aan water wordt deze weg gewoon door dagelijks verkeer in beslag genomen.

De mafresh in Menaka waar we na een heerlijke maaltijd van wederom gebraden kip met brood en rijst, aan het genieten zijn van een heerlijk non AL-chohol (Arabische schrijfwijze op menukaarten :-) biertje. Het verbaasde ons elke keer weer hoe heerlijk zo'n alcohol-vrij biertje kon smaken.

Marina en Manon zijn aan het genieten van een heerlijk stukje brood!

Al Mahwit was het eerste dorpje tijdens onze reis waar we niet echt de schoonheid van hebben kunnen ontdekken (in tegenstelling tot wat deze foto laat zien). De sfeer was wat minder relaxed, maar desondanks was onze eerste "ga-zelf-op-zoek-naar-een-restaurant" ervaring tijdens de ramadan een onvergetelijke!

Onze eerste Qat ervaring was zichtbaar geen succes. De tranen sprongen ons letterlijk in de ogen tijdens het kauwen op de zogenaamde ficus blaadjes. Maar wie niet waagt die niet wint en we konden toch niet zomaar een oordeel vellen zonder eerst zelf een poging te wagen. Duidelijk niet voor herhaling vatbaar!

Manon die stickers aan het uitdelen is aan kinderen. Telkens weer een prachtig plaatje om te zien hoe een kinderhart snel gevuld is met een simpel stickertje...

Een foto op speciaal verzoek van Rasheed, onze chauffeur, gemaakt als aandenken. Deze zal dus zeker met de post naar hem toegestuurd worden.

Labels: ,